Unbenanntes Dokument

Beste rallyvrienden,

Een kleine recensie en een korte vooruitblik....
Het is alweer bijna een maand geleden dat we onze tour door 6 landen begonnen in het Select Hotel in Maastricht tijdens de 18e editie van de Coppa d'Europa.
Met 111 genoemde voertuigen en met deelnemers uit meer dan 10 landen waren we meer dan tevreden, zeker als je bedenkt dat er dit jaar al meerdere evenementen moesten worden afgelast vanwege o.a. het nominale resultaat minder dan bevredigend was.
Zoals je van ons gewend bent, waren het weer lange rallydagen. Vooral voor de CoppaSuper- en CoppaSport-klassen waren er weer veel verschillende lastige taken en ook nieuwe track finding-systemen om onder de knie te krijgen. Wat door de meeste van onze deelnemers aan deze twee klassen zeer bevredigend werd ontvangen.
De deelnemers aan onze klassen CoppaTouring, evenals CoppaGT werden dit jaar echter vaak onderuitgedaagd met de op te lossen taken. In navolging van de wensen van vele GT-rijders hadden we de kaartleestaken weggelaten, omdat ze zich tijdens eerdere rally's vaak overweldigd voelden. Dit viel niet in goede aarde, vooral niet in de tourklasse, omdat je je verveelde op de lange dagen, ondanks de geweldige tracks. Op onze Coppa 2025 zullen we dit weer corrigeren! Er zullen dan verschillende road-booken zijn voor deze klassen.
Aan het einde van de 18e Coppa vierden we onze prijsuitreiking met vele prijzen in het ruime, mooie Monarch Hotel Bad Gögging. De deelnemers vierden de afsluiting van dit succesvolle evenement lang aan de bar.....
Na afloop van de rally kregen we van vele deelnemers per e-mail of telefoon lof voor deze Coppa. Natuurlijk zullen we voor onze 19e editie enkele conclusies trekken uit dingen die de starters of zelfs wij niet zo leuk vonden: Voornamelijk de te gemakkelijke taken van de CoppaTouring- en CoppaGT-klassen. Daarnaast zijn er meer regelmatigheidsproeven en tests, maar geen TC's-IN meer. Verder houden we rekening met het grotere aantal Engelstalige deelnemers en geven we op woensdagavond ook een korte Engelstalige briefing (naast de Duitstalige) over de bijzonderheden van dit evenement.
Al onze rallyvrienden kunnen zich dan van 10-13 april 2025 verwachten aan een uitdagende, high-class Coppa d'Europa.
We zullen je later vertellen waar je dan heen moet op geweldige paden en wegen!

René Smeets, Rudolf Dittmann