Unbenanntes Dokument

Beste rallyvrienden,

hiermee willen wij ons evenement kort voorstellen aan degenen die onze "Coppa" (nog) niet kennen. Al bijna 20 jaar organiseren wij, de Stichting RREvents, deze internationale rally voor klassieke en historische voertuigen gebouwd tot 1986.

De oprichters van de stichting waren René Smeets (Maasbracht-NL), Rudolf Dittmann (Wegberg-D) en Etienne Carlens (Landen-B). Deze rally-ambitieuze vrienden, met vele jaren ervaring als organisatoren en zeer succesvolle deelnemers (René) in moderne en historische rally's, zagen een goede gelegenheid om hun kennis en vaardigheden in te zetten in een nieuwe rally, de „Coppa d'Europa“. Het idee was om een internationaal "ouderwets" meerdaags evenement door verschillende Midden-Europese landen te organiseren, met pittige navigatietaken, gemakkelijkere opdrachten voor beginners, regelmatigheidsproeven (zonder moderne elektronica), behendigheidstests, veel plezier, maar "zonder discutabele trucs".

Meteen bij de eerste rally's, die in 2005 van start gingen, stroomden een groot aantal deelnemers uit de meest uiteenlopende landen toe en de populariteit van ons rallyconcept was opmerkelijk. Naast de veeleisende, hoogstaande en gevarieerde routeeopdrachten, de doortochten van vele landen, waren het ook de uitstekende hotels en de chique gastronomie, evenals de kameraadschappelijke sfeer in onze "Coppa’s", die door de deelnemers uitermate goed werden ontvangen.

Intussen organiseerde de Stichting RREvents verschillende edities van de kortere "Limburgia Trophaeum" rally, die echter na 11 edities werd stopgezet.

Enkele jaren geleden hebben wij op verzoek van een aantal van onze sportwagenvrienden een speciale "GT"- klasse in het leven geroepen voor jongere sport- en prestigewagens, die een interessante aanvulling vormen op onze "Historics en Classics". Nu enkele kerngegevens: routelengte ca. 1500 km en 3 lange rallydagen; maximaal 8 landen; tot nu toe in totaal 1364 starts en 1121 deelnemers.

Nu komt de 17e Coppa d'Europa 2023 er aan (na 2 jaar "Corona-pauze"). Meer informatie vindt u op deze website, in onze nieuwsbrieven en in onze brochure Coppa 2023.

René Smeets, Rudolf Dittmann